Wanneer u contact moet opnemen met uw stomaverpleegkundige

Uw stomaverpleegkundige kan u als geen ander bijstaan wanneer u hulp nodig heeft. Hieronder worden de veelvoorkomende problemen en symptomen besproken die aanleiding kunnen zijn om hulp in te roepen.

When to Contact Your Stoma Nurse

Lees hier wanneer u contact moet opnemen met uw stomaverpleegkundige

Uw stomaverpleegkundige beschikt over gespecialiseerde kennis om u te helpen bij het verzorgen van uw stoma en de problemen die zich kunnen voordoen met u bespreken. Stomaverpleegkundigen zijn er om u te helpen bij een vloeiend verloop na uw operatie en kunnen u ook de stomazorg aanleren die u nodig heeft om uw stoma thuis te verzorgen. U kunt deze verpleegkundigen zien als de eerst aangewezenen voor advies en instructie, consultatie en probleemoplossing met betrekking tot stomazorg.

Wanneer kunt u contact opnemen met uw stomaverpleegkundige

Niet elk probleem met het verzorgen van uw stoma hoeft direct aanleiding te zijn om contact op te nemen met uw stomaverpleegkundige, maar bepaalde problemen zijn een reden tot bezorgdheid en moeten door een zorgprofessional worden beoordeeld. Neem contact op met uw stomaverpleegkundige als u een van de onderstaande problemen ondervindt:

Mogelijk probleem

... met dit soort stoma

Huidirritatie

colostoma, ileostoma en urostoma

Een bobbel op de huid rond uw stoma

colostoma, ileostoma en urostoma

Terugkerende lekkage van het opvangsysteem

colostoma, ileostoma en urostoma

Bloeding van de stoma

colostoma, ileostoma en urostoma

Bloed in uw ontlasting

colostoma, ileostoma

Bloed in uw urine

urostoma

Aanhoudende diarree

colostoma, ileostoma

Diarree met pijn of braken

colostoma, ileostomaMeer informatie over stomaverpleegkundigen kunt u vinden op de volgende website: V&VN Stomaverpleegkundigen.