Mechanische hulpmiddelen voor erectiestoornissen

Het kunnen krijgen en behouden van een erectie kan een probleem zijn voor mannen met ruggenmergletsel. Het goede nieuws is dat er verschillende opties zijn die kunnen helpen, waaronder mechanische hulpmiddelen.

Mechanical Aids for Erectile Dysfunction

Krijg nuttige informatie over hulpmiddelen bij erectiestoornissen.

De meest voorkomende seksuele stoornis bij mannen met een dwarslaesie is erectiele disfunctie (ED). Dit betekent dat een man niet in staat is om een erectie te krijgen of deze niet lang genoeg kan vasthouden om geslachtsgemeenschap te voltooien. Als u ED heeft, zijn orale of injecteerbare medicatie niet uw enige opties. Mogelijk kunt u kunstmatige hulpmiddelen gebruiken om uw ED met succes te behandelen en gezonde erecties te krijgen en te behouden. Laten we eens onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

Uw kunstmatige opties

Vacuümpomp en penisring:

  • Bij deze methode wordt een plastic cilinder over uw penis geplaatst. Een op de cilinder aangesloten pomp die op batterijen werkt of met de hand bediend wordt, produceert een vacuüm waardoor er bloed in de penis stroomt. Deze zwelt op en na enkele minuten krijgt u een erectie.
  • Als u een erectie heeft, schuift u een elastische band (ook wel penisring genoemd) over de penis tot aan de basis. Vervolgens verwijdert u de cilinder.
  • Om schade aan uw bloedvaten te voorkomen, mag u de band niet langer dan 30 minuten laten zitten
  • Het is belangrijk dat u leert hoe u dit hulpmiddel veilig en goed gebruikt, dus zorg ervoor dat u dit met uw zorgprofessional overlegt


Penisimplantatie:

  • Als niet-chirurgische behandelingen niet effectief zijn, kan operatief een prothese in uw penis worden geïmplanteerd
  • Er zijn verschillende soorten protheses. Twee veelvoorkomende opties zijn een opblaasbaar systeem en een staafimplantaat.
  • Bij een opblaasbaar systeem knijpt u in een chirurgisch ingebracht pompje dat de prothese in de penis opblaast. Dit zorgt voor snelle erecties op commando.
  • Een penisprothese met staafimplantaat houdt uw penis continue relatief stevig, maar kan ook buigbaar of halfstijf zijn, zodat u de prothese comfortabel kunt aanpassen


Wat past bij u?

Deze hulpmiddelen zijn alternatieven voor ED-medicatie. Om het beste mechanische hulpmiddel te vinden is het soms nodig om te experimenteren. U moet altijd toestemming en instructies krijgen van uw medische team voordat u een van deze middelen kunt gaan gebruiken. En als u kiest voor een penisimplantatie, bespreek dan alle risico's - inclusief het risico op infectie - met uw arts.