Belangrijke informatie over darmverzorging na een ruggenmergletsel

Uw darmfunctie kan verstoord raken door een ruggenmergletsel. Lees hieronder de basisprincipes hoe u ongelukjes en problemen kunt voorkomen.

5 Reasons Exercise is the Best Medicine

Meer informatie over darmverzorging na een ruggenmergletsel

Na een ruggenmergletsel kunnen uw darmen anders gaan functioneren. Als u zich echter houdt aan de richtlijnen en programma's die u van uw zorgteam krijgt, kunt u ongelukjes met uw darmen voorkomen. Met de juiste zorg en aandacht hoeven darmproblemen niet op te treden na een ruggenmergletsel.

5 tips voor het gezond houden van uw darmen

Tijdens de revalidatie wordt u uitgelegd hoe u een darmprogramma kunt volgen. Uw revalidatie bestaat uit een goed dieet, lichaamsbeweging, medicatie en een schema voor regelmatige darmverzorging. Uw darmverzorgingsroutine zorgt ervoor dat u regelmatig vocht en vezels binnenkrijgt en uw voeding aanpast. Elk darmverzorgingsprogramma is uniek en kan ook medicatie en andere behandelingsvormen bevatten. Het doel van uw darmverzorgingsprogramma is dat u gezond blijft door een regelmatige stoelgang en het voorkomen van ongelukjes. Als u last van uw darmen heeft, moet u contact opnemen met uw professionele zorgverlener – het is mogelijk dat u uw routine moet aanpassen.

Neem de onderstaande basis tips in acht om op schema te blijven met uw programma.

  1. volg elke dag uw darmverzorgingsroutine;
  2. volg een uitgebalanceerd dieet met fruit en groenten;
  3. drink dagelijks voldoende vocht, om obstipatie te voorkomen;
  4. neem uw medicijnen volgens de aanwijzingen;
  5. zorg ervoor dat u uw darmen volledig heeft geleegd voordat u het toilet verlaat.