Een zoektocht naar de juiste intermitterende katheter

Nadat zij door het Cauda Equina syndroom continentieproblemen kreeg, had Anita grote moeite om de perfecte katheter te vinden die paste bij haar lichaamsbouw en die haar in staat stelde het beste uit het leven te halen.

Lees hoe Anita een intermitterende katheter vond die haar hielp haar leven terug te krijgen.

Mijn naam is Anita en ik woon in het Verenigd Koninkrijk. Dertien jaar geleden zakte ik in een restaurant op de grond tijdens een diner met mijn man en vier zoons. Mijn benen werkten gewoon niet meer. Mijn man bracht mij naar het ziekenhuis, waar een MRI-scan een schijfcompressie in mijn wervelkolom aantoonde. Op basis daarvan werd bij mij het Cauda Equina syndroom vastgesteld. Na zes operaties en twee weken verblijf in het ziekenhuis had ik op mijn 39ste continentieproblemen.

Ik werkte toentertijd op een intensive care-afdeling en gaf leiding aan een team van verpleegkundigen. Dat ik te horen kreeg dat ik intermitterende katheterisatie (IC) zou moeten gebruiken om mijn blaas te legen, baarde mij dan ook geen grote zorgen, want ik wist dat ik het aankon. Ik had me echter niet gerealiseerd wat een enorme opgave het zou zijn om de juiste katheter te vinden die perfect past bij mijn lichaamsbouw.

Moeite hebben om de juiste intermitterende katheter te vinden

Voordat ik het ziekenhuis verliet, leerde mijn vriendelijke verpleegkundige mij hoe zelf te katheteriseren, met behulp van een spiegeltje en mijn (schone) vingers om de juiste plek te vinden (die trouwens aanvoelt als een kuiltje!). Toen werd ik naar huis gestuurd met slechts twee producten om te proberen: een korte katheter en een lange. Frustrerend genoeg was geen van beide geschikt voor mij. Ik had moeite om ze in te brengen en uiteindelijk moest ik acht keer per dag zelfkatheteriseren. Dit had een grote impact op mijn leven en begon te bepalen wat ik wel en niet kon doen. Ik kon bijvoorbeeld niet meer langs de lijn kijken naar de voetbalwedstrijden van mijn jongste zoon. Ik wilde zeker niet met katheters in een modderig veld zitten rommelen. Zelfs het gebruik van openbare toiletten gaf problemen.

Na nog een operatie kreeg ik katheters met een opvangzakje mee, in de hoop dat dit zou helpen. Maar ik merkte dat ze gewoon volliepen en eraf vielen en overal urine lekten, zelfs als er een sluiting op zat. Mijn gevoel voor mode verdween en een zwarte legging werd een belangrijk onderdeel van mijn garderobe. Zo bleven alle mogelijke lekkages in ieder geval onzichtbaar. Infectie was een andere uitdaging, waarschijnlijk ontstaan als gevolg van het frequent aanraken van de katheter tijdens het inbrengen. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik een urineweginfectie had. De situatie werd behoorlijk uitzichtloos!

Eindelijk de juiste oplossing voor intermitterende katheterisatie gevonden

Vorig jaar ontdekte ik Hollister via een Facebook-groep voor patiëntenondersteuning. Dit veranderde mijn leven. Hollister had zo´n ruim assortiment aan intermitterende katheters om uit te kiezen, met verschillende lengtes en graden van flexibiliteit. En ook no-touch producten die discreet in een handtas passen. Ik was enorm opgelucht!

Op dit moment probeer ik met plezier al hun producten uit. Het is echt geweldig om meer dan één katheter te kunnen vinden die voor mij werkt. Op dit moment ben ik echt dol op hun Infyna Chic-katheter. Het ziet er zo mooi uit in de roze koker; je zou nooit denken dat het een medisch hulpmiddel was. Ik bewaar er altijd een paar als reserve in mijn handtas en de auto, voor noodgevallen. Het heeft me jaren gekost om te komen waar ik nu ben en ik ben zo dankbaar dat ik mijn leven terug heb. Ik voel me zo op mijn gemak met het gebruik van de producten van Hollister. Ze zijn glad en gesmeerd, en ik vind ze zo snel en gemakkelijk te gebruiken dat ik niet eens een spiegeltje nodig heb. Een katheter die perfect past bij jouw lichaamsbouw maakt een wereld van verschil.

Mijn leven weer oppakken

Ik hoef nu niet eens meer aan mijn intermitterende katheter te denken, en dat is waarschijnlijk maar goed ook want ik heb mijn handen vol aan de zorg voor mijn kleinkinderen, om nog maar te zwijgen van het feit dat ik eindelijk weer naar mijn zoon kan kijken die op een modderig veld voetbalt. Nu ik eindelijk producten heb waarop ik kan vertrouwen, kan ik onze wereld cruise gaan plannen!

 


De weergegeven testimonials, verklaringen en meningen zijn van toepassing op de afgebeelde personen. Deze testimonials representeren hun ervaringen, maar de uiteindelijke resultaten en ervaringen zullen voor ieder individu uniek zijn.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing voor informatie over beoogd gebruik, contra-indicaties, waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en instructies.

Hollister en Infyna Chic zijn handelsmerken van Hollister Incorporated. ©Hollister Incorporated 2022.

Uitsluitend op voorschrift.

Niet alle producten hebben een CE-markering