eLearning - De urinewegen

Een online cursus van 5 lessen, die studenten, verpleegkundigen en andere professionele zorgverleners de mogelijkheid biedt om meer te leren over het urinestelsel.


De Urinewegen

Beschikbare Lessen

Hollister Education heeft de online cursus "De urinewegen" ontwikkeld om studenten, verpleegkundigen en andere mensen die in een zorgomgeving werken en enige praktische verpleegervaring hebben, de mogelijkheid te bieden om meer te leren over dit gespecialiseerde zorggebied. Er zijn in totaal vijf lessen die in willekeurige volgorde kunnen worden bekeken, met doorlopende activiteiten en een beoordeling aan het einde van elke les. Onderwerpen zijn onder andere: Fysiologie van het plassen, hogere urinewegen, lagere urinewegen, urine en zenuwstelsel en blaascontrole.

Klik hier om de gebruiksaanwijzing(en) te vinden voor het(de) product(en) in deze cursus.

 

Les 1: Fysiologie van het plassen

 • Geef een basisbeschrijving van de fysiologie van de normale blaas
 • Doe basiskennis op over het gehele urinewegstelsel

Naar de cursus

 

Les 2: Hogere urinewegen

 • Herken de belangrijkste structurele onderdelen van de hogere urinewegen: nieren, nierbekken, ureters
 • Krijg inzicht in de anatomie en functie van elk orgaan in de hogere urinewegen

Naar de cursus

 

Les 3: Lagere urinewegen

 • Herken de belangrijkste structurele onderdelen van de lagere urinewegen: blaas, urethra, bekkenbodem, genitaliën en prostaat
 • Krijg inzicht in de anatomie en functie van elk orgaan in de lagere urinewegen

Naar de cursus

 

Les 4: Urine

 • Herken de bestanddelen van urine
 • Geef een basisbeschrijving van het testproces met dipsticks
 • Inzicht in andere diagnostische urinetests

Naar de cursus

 

Les 5: Zenuwstelsel en blaascontrole

 • Herken het centrale zenuwstelsel, het perifere zenuwstelsel en de hypogastrische, bekken- en pudenduszenuwen
 • Inzicht in de neurologische functies en blaascontrole: primitieve reflexen, reflexblaas, slappe blaas

Naar de cursus

 

 

Blijf op de hoogte — wees als eerste op de hoogte als nieuwe kennis over stoma- en continentiezorg beschikbaar is.

Door Hollister de gevraagde informatie hieronder te verstrekken, stemt u in met de verwerking van uw persoonlijke* informatie en professionele** informatie voor dit doel om informatie te ontvangen over Hollister-producten, promoties en andere direct-marketingcampagnes.


Toestemming

We weten dat het beschermen van uw persoonlijke informatie belangrijk is en willen ervoor zorgen dat u controle heeft over hoe we de door u verstrekte gegevens gebruiken. Laat ons weten welk serviceniveau u van ons wilt ontvangen (vink alles aan wat van toepassing is):

Om een gepersonaliseerde ervaring van Hollister te ontvangen, waaronder mogelijk contact met een lokale Hollister-vertegenwoordiger op basis van mijn recente toegang tot en navigatie op de website, stem ik in met de verwerking van mijn persoonlijke* en professionele** informatie.

Om de mogelijkheid te hebben om deel te nemen aan Hollister-feedbackprogramma's, zoals enquêtes of product- of service-evaluaties, stem ik in met de verwerking van mijn persoonlijke* en professionele** informatie.

*Persoonlijke informatie: naam, telefoon, e-mailadres
**Professionele informatie: zakelijk e-mailadres, werktelefoon, naam faciliteit, postcode van faciliteit


Uw toestemming is optioneel en u hebt het recht om deze op elk moment in te trekken. Een dergelijke intrekking heeft alleen toekomstig effect. Uw toestemming intrekken of wijzigingen aanbrengen in uw communicatievoorkeuren klik hier.

Meer informatie over de verwerking van uw persoonlijke gegevens en uw wettelijke rechten vindt u in onze volledige Privacyverklaring.