Convexiteit in stomazorg webinar

Het kan een uitdaging zijn om de juiste convexe huidplak te kiezen voor uw stoma patiënten. Bekijk deze webinar over hoe u het juiste niveau van convexiteit kiest.

Als stomaverpleegkundige wilt u uw patiënten de best mogelijke zorg geven. Vaak betekent dit dat u hen moet helpen de juiste stoma huidplak te kiezen, om een goede afsluiting te garanderen, lekkage te voorkomen en de peristomale huid gezond te houden.

Als een patiënt een convexe huidplak nodig lijkt te hebben kan het een uitdaging zijn om te bepalen welke mate van convexiteit geschikt is voor de patiënt. Om u bij deze beslissing te helpen hebben we een kort inspirerend webinar gemaakt: "Convexiteit in stomazorg" - gepresenteerd door Yves Depaifve, MSN, RN, een stoma- en wondverpleegkundige in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, België.

In dit webinar beschrijft Yves de kenmerken van convexe huidplaken, bespreekt hij hoe de behoeften van een patiënt kunnen worden beoordeeld en deelt hij twee klinische casestudies waarin zijn ervaring met het gebruik van convexiteit bij de behandeling van stoma.

Bekijk de "Convexiteit in stomazorg webinar" (in het Engels)

Convexity-Ostomy-Webinar