Convexiteit case studies

Gebruik deze case studies om te bepalen wanneer en hoe convexiteit moet worden gebruikt om de resultaten voor uw stomadrager te verbeteren.

Het creëren van een veilige huidplakhechting rond de stoma is sterk afhankelijk van de stomamal van het opvangsysteem. De 'stomamal' beschrijft hoe de huidplak van de stoma wordt geconstrueerd om zich aan te passen aan de vorm van de peristomale huid of deze te hervormen. Dit zorgt ervoor dat er een glad huidoppervlak is voor een veilige hechting van de huidplak, zelfs als dat er voorheen niet was.

Een veelgebruikte manier om dit doel te bereiken is door een convexe huidplak te gebruiken. Convexe huidplakken zijn al tientallen jaren beschikbaar en worden veel gebruikt door artsen voor de behandeling van stomadragers met problematische stoma's. Lees hieronder de case studies waarin stomaverpleegkundigen hun ervaringen met convexiteit delen. De case studies kunnen een ander niveau van bewijs leveren om uw klinische praktijk te ondersteunen en u te helpen de gezondheid van de peristomale huid te bevorderen.

 

Convexiteit: Het blootleggen van de ontbrekende bewijzen (in het Engels)

Richtlijnen patiëntbeoordeling voor convexiteit ontwikkelen (in het Engels)

 

Klik hier om de gebruiksaanwijzing(en) te vinden voor het (de) product(en) in deze case studies.