2016 International SCI Nurse Conference

Biografieën van sprekers en workshopmanagers

 Joke Beekman

Joke Beekman

Joke werkt als verpleegkundige revalidatiegeneeskunde op de SCI-afdeling in het revalidatiecentrum Sint Maartenskliniek in Nijmegen in Nederland.
Ervaring:
Joke heeft 28 jaar ervaring in SCI- verpleegkunde. Ze is begonnen als algemeen verpleegkundige op de SCI-afdeling, later werd ze senior-verpleegkundige op de afdeling en combineerde dat met continentie-verpleegkundige voor zowel klinische als poliklinische patiënten.

Sinds 2002 werkt Joke fulltime als gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van neurogene blaas- en darmmanagement in combinatie met de nazorg voor de SCI-patiënten.

Joke heeft tal van presentaties gegeven en onderwijsactiviteiten ontplooid op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Ze was projectleider voor de ontwikkeling van een nationale richtlijn voor darmmanagement voor mensen met SCI (ruggengraatletsel).
Kwalificaties:
 • 1985: Opleiding verpleegkundige
 • 1995: Training continentieverpleegkunde
 • 2002-2004: Training als klinisch verpleegkundig specialist (CNS)
 • 2004-2006: Master verpleegkundig specialist (MANP)

 Jacqui

Jacqui Byrne

Jacqui Byrne, geboren en getogen in Schotland is Staff Development Facilitator op de afdeling National Spinal Injuries in het Mater Misericordiae University Hospital (MMUH) in Dublin in Ierland. Zij werkt sinds februari 2000 als SCI-verpleegkundige in het MMUH.

Jacqui heeft het ontwikkelingsprogramma voor klinisch personeel voor wervelkolom-/ruggenmergletsel-verpleegkunde ontwikkeld dat is geaccrediteerd door UCD. Ze ontwikkelde en coördineert ook de Spinal Manual Handling Instructors Course in Ierland.

Ze is co-auteur van verschillende SCI-richtlijnen in het MMUH, met name de richtlijnen voor het afbouwen van PVS bij een SCI-patiënt met de VFB-methode. Ze heeft nationaal en internationaal presentaties gegeven over verschillende aspecten van de verpleging van de wervelkolom-/SCI-patiënt.

Ze woont momenteel in Dublin in Ierland.
Ervaring:
Na de afronding van haar algemene opleiding in Schotland heeft Jacqui door Australië gereisd waar ze ervaring heeft opgedaan als geriatrisch-, revalidatie- en tweedelijnsverpleegkundige.

Na haar terugkeer uit Australië heeft Jacqui zich gevestigd in Ierland en is gaan werken in het MMUH. Ze heeft ervaring opgebouwd in orthopedie- en spinaal-verpleegkunde voordat ze haar Higher Diploma in SCI Nursing afrondde. Ze heeft een jaar gewerkt als Clinical Placement-coördinator en begon in 2007 in haar huidige rol.

Haar huidige rol is erg afwisselend en omvat doceren, ondersteunen van bestaande medewerkers, oriëntatie van nieuwe medewerkers, medewerkers helpen bekwaamheden te ontwikkelen in wervelkolom-/ruggengraatverpleegkunde en het ontwikkelen van protocollen en richtlijnen om de verpleegkundigen van wervelkolom-/SCI-patiënten te ondersteunen.
Kwalificaties:
Jacqui heeft een bachelorgraad in Anatomie behaald bij de Glasgow University. Ze heeft haar General Nurse Training afgerond bij de Napier Universiteit in Edinburgh. Nadat ze naar Dublin was verhuisd, heeft ze haar Higher Diploma in SCI Nursing behaald bij UCD.

 Lucia

Lucia Cavallaro

Ervaring:
Momenteel coördinator verpleegkunde bij het USU Hospital in Catania in Italië

2011 -> nu:
 • Hoofdverpleegkundige bij het USU Catania

1993 -> 2011:
 • Intensive care-verpleegkundige bij het Cannizzaro Hospital in Catania
Conferentiespreker:
 • Genova XVII National Congress SIMS, presentatie: "The Importance of Nutrition in Wound healing in L.D.P.", 2016
 • Assisi National Conference "The global assistance to people with spinal cord injuries", presentatie: "Work multicenter Toolkit welfare area Report", 2015
 • Roma National Conference "Age quo Ages", presentatie: "Multicenter Jobs: Nutrition of the person with spinal cord injury", 2014
 • Bergamo XVI National Conference of SOMIPAR, presentatie: "The psychological caregiver appearance", 2014
 • Catania Seminars 4 edition "The rehabilitation team", presentatie: "The Nurse in the rehabilitation team"
 • Ostuni (Bari) National Conference "The network of the Territorial Services and independence of people with spinal cord injuries", presentatie: "Forming the caregiver", 2013
 • National Conference "From the evidence Scientific to take charge of the person with spinal injury", presentatie: "The realization Spinal Unit of Catania", 2012
Kwalificaties:
Degree in Nursing Science
Master in Nursing Management with function of Coordination, Training of Trainers in the field of Social Health, CEFPAS Course Operator, 118 Catania Emergency Relief central operator and helicopter rescue.

 Maureen Coggrave

Maureen Coggrave

Ervaring:
Ik werk al meer dan 25 jaar met mensen met ruggengraatletsel bij The National Spinal Injuries Centre in het Stoke Mandeville Hospital in het VK. Ik ben specifiek geïnteresseerd in neurogene darmdisfunctie en -beheer en heb als verpleegkundig specialist de eerste kliniek onder leiding van verpleegkundigen voor neurogene darmzorg bij ruggenmergletsel ontwikkeld. Ik heb ook vele jaren onderzoek gedaan naar dit onderwerp en nu ben ik onderzoeker bij King's College in Londen.
Kwalificaties:
PhD, MSc, RN

 Isabelle

Isabelle Cortet

Ervaring:

1987 -> 2016:
 • Afdeling Urologie in het Bichat Claude Bernard Hospital

1986:
 • Afdeling Urologie in het Kremlin Bicetre Hospital

1985:
 • Bloedtransfusiecentrum

1982 -> 1985:
 • Afdeling Hepato-Gastro-Endologie in het Kremlin Bicetre Hospital


Ziekenhuiservaring:
Ambulante Chirurgie
External Urology Care Nurse Consultation

Occasional Oral Intervention:
SIFUD Congress
Nurse Day "Educational Activities in the Hospital"

Incidenteel trainer:
Institute of Nursing Education Bichat Hospital
Industry

Kwalificaties:
 • French Official Qualification for Nurses — June 1982 bij APHP Antoine Béclère 92140 Clamart
 • Certificate in Clinical Ostomy Care, Institut ESFORD Paris 2003
 • Urodynamic University Diploma, Université; Paris Diderot 2010

 Alessio

Alessio Conti

Ervaring:
Ik werk al sinds 2009 in het veld van ruggenmergletsel, ik heb mijn onderzoek direct gericht op mensen met SCI en hun zorgverleners. Vanaf 2011 heb ik ook samengewerkt met de University of Turin in het trainen van leerling-verpleegkundigen met lessen en praktische ervaring in de Spinal Cord Injury Unit of Turin.

Ik heb een bijzondere passie voor de onderwijzende en relationele aspecten van mijn werk. Momenteel is mijn PhD gericht op het onderzoek van de aangelegenheden in relatie tot zelfverzorging van mensen met SCI en de impact ervan op hun gezinnen.
Kwalificaties:
 • Registered Nurse Degree in 2008 – University of Turin, Italy
 • Master Degree in Nursing Sciences and Midwifery in 2013 – University of Turin, Italy
 • PhD Student at first year 2015 – University of Rome "Tor Vergata"

 Liz

Liz Croxon

Ervaring:
Momenteel Clinical Facilitator in the National Rehabilitation Hospital (NRH) Dún Laoghaire, Dublin.

Dit omvat alle gebieden van onderwijs in relatie tot complexe, gespecialiseerde revalidatie en ook voor verpleegkundigen uit de gemeenschapszorg in Ierland. Ze heeft een uitgebreide ervaring van meer dan 25 jaar in het Spinal Cord System of Care (SCSC), inclusief het acutefase- en revalidatieproces.

Werkt samen met het Mater Hospital Dublin om een cross-site Clinical Professional Development programma voor wervelkolom-/ruggenmergletsel-verpleegkunde aan te bieden dat is gelieerd aan het University College Dublin.

Docente voor de cursus Management of the Neurogenic Bowel Dysfunction, inclusief een 'train de trainer'-programma voor de gemeenschapszorg.

Instructrice voor het Management of Actual or Potential Aggression (MAPA)-programma.

Lid van de stuurgroep in het NRH, "Pressure Ulcer to Zero"-project onder leiding van de Health Service Executive.
Kwalificaties:
 • RGN
 • RM
 • Certificate in Rehabilitation Nursing
 • Post Graduate Diploma in Health Science (Clinical Teaching)

 Sophie

Sophia De Baere

Sophia heeft 3 jaar gewerkt als verpleegkundige op de revalidatieafdeling van het Universitair Ziekenhuis in Gent in België, waar patiënten met ruggenmergletsel een multidisciplinair revalidatieprogramma volgen. Gedurende twee jaar heeft ze zich gespecialiseerd in continentieproblemen.
Ervaring:
2013 -> nu:
 • Incontinentierevalidatieverpleegkundige, Universitair Ziekenhuis Gent

2011 -> 2013:
 • Verpleegkundige en interim op verschillende ziekenhuisafdelingen
Kwalificaties:
 • RN, Arteveldehogeschool Gent
 • Master of Science in Nursing bij de Universiteit Gent

 An

An De Baeremaeker

An werkt als hoofdverpleegkundige op een afdeling met patiënten met ruggenmergletsel in het revalidatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis Gent in België.
Ervaring:
2012 -> nu:
 • Hoofdverpleegkundige op een afdeling met patiënten met ruggenmergletsel
 • Bestuurslid van de Belgian Association of Rehabilitation Nurses

2007 -> 2012:
 • Medewerkster verpleegkunde Universitair Ziekenhuis Gent

2001 -> 2007:
 • Verpleegkundige op een afdeling met patiënten met hoofdletsel

1997 -> 2001:
 • Thuiszorgverpleegkundige
Kwalificaties:
 • RN
 • Master of Science in Nursing bij de KU Leuven
 • Postacademische wondverzorging, module decubitus en module basiswondverzorging
 • Management development program Universitair Ziekenhuis Gent

 Lorraine

Lorraine Donovan

Ervaring:
Huidige betrekking: Senior Nurse for Neurosciences and ALAC at Cardiff and Vale.

Gedreven manager met meer dan 10 jaar gezondheidszorgervaring in ziekenhuis- en medische omgevingen. Lorraine begon als verpleegkundige hematologie en ging van algemeen verpleegkundige naar teamleider en werd vervolgens Deputy Sister. Na een korte periode als Sister werd haar gevraagd deel te nemen aan een management turnaround-team in het Welsh Regional Rehabilitation Centre for Spinal Injuries. Tijdens haar derde jaar werd ze genomineerd voor de Manager of the Year award door haar medewerkers en werd tweede in de finale.
Kwalificaties:
B.S. Nursing

 Laura

Laura Farnsworth

Laura werkt als een Spinal Cord Coordinator op een afdeling met patiënten met ruggenmergletsel in het revalidatiecentrum van het Frazier Rehabilitation Institute, in Louisville in Kentucky in de VS
Ervaring:

2013 -> nu:
 • Neuro Rehab/Spinal Cord Coordinator, Frazier Rehabilitation Institute of KentuckyOne Health, Kentucky

2010 -> 2012:
 • Charge Nurse, Masonic Homes of Kentucky, Chandler Rehab House, Kentucky

2007 -> 2011:
 • Physician Liaison, American Sleep Medicine, Kentucky
Kwalificaties:
 • Licensed Practical Nurse — Galen College of Nursing
 • Studeert momenteel om haar Bachelor of Nursing Degree af te ronden
 • CPR and First Aid for Health Care Providers
 • Team Approach to Bowel and Bladder Management after SCI

 Debbie

Debbie Green

Ervaring:
Debbie heeft zich meer dan 30 jaar geleden als verpleegkundige gekwalificeerd en werkt 25 jaar als senior-verpleegkundige in The National Spinal Injuries Centre in het Stoke Mandeville Hospital. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in verpleegkundigenopleiding en gezondheidsproblemen bij vrouwen.

Onlangs is ze gerecruteerd door een nationale liefdadigheidsinstelling, The Spinal Injuries Association, waar ze een nieuwe rol als verpleegkundige-advocaat ontwikkelt.
Kwalificaties:
BA (hons), Women's Health, Diploma Management Studies, RGN, Orthopaedic Nursing Cert, ENB 371 Nursing Patients with Spinal Cord Injury, City and Guilds 730, Further and Adult Education

 Stephanie

Stephanie Hegarty

Ervaring:
Heeft vier jaar General Nursing gestudeerd in Letterkenny I.T. Heeft na haar afstuderen 8 maanden gewerkt op een algemene chirurgische afdeling in Letterkenny University Hospital.

Mei 2012: Ik ben naar Australië gereisd en heb daar een jaar geleefd terwijl ik als uitzendverpleegkundige in Sydney werkte.

Juli 2013 - nu: Toen ik terugkwam uit Australië kreeg ik werk in het National Rehabilitation Hospital in Dublin. Ik heb 15 maanden in de hersenrevalidatie gewerkt en ben daarna naar de afdeling voor ruggenmergletsel gegaan.
Kwalificaties:
 • Bachelor of Science (Hons.) in General Nursing
 • Continuous Professional Development Course in Spinal Cord Injury (Level 8)

 Pete

Peter Horan

Ik ben hoofdverpleegkundige met de specialisatie ademhaling in het Spinal Injuries and Neuro-Rehabilitation Centre, Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust.
Ervaring:
Mijn eerste ervaring met ruggenmergletsel was toen ik werkte als inwonende respijthulp voor mensen met zwaar rugletsel.

Dit heeft me geïnspireerd mijn verpleegkundegraad te halen en te gaan werken op de ruggenmergafdeling in Sheffield. Voor mijn minor heb ik gewerkt in de Ottawa Spinal Injuries Rehab Unit.

Ik heb het grootste deel van mijn loopbaan gewerkt op de acute afdeling met rugletselpatiënten met ademhalingsaandoeningen of die aan de beademing lagen. Drie jaar geleden ben ik samen met mijn collega Mick Hodgkinson begonnen aan mijn baan als Charge Nurse met de specialisatie ademhaling.

Bij mijn werk hoort invasieve en niet-invasieve ventilatie bij patiënten met ruggenmergletsel en het onderwijzen van professionele zorgverleners en verzorgers in het ademhalingsmanagement van hun patiënten/cliënten om de weg naar huis of een veilige bestemming mogelijk te maken.

We werken ook met kinderen met ademhalingsbehoeften die overgaan van kinderzorg naar volwassenenzorg, en het ondersteunen en trainen van docenten in de gemeenschap.
Kwalificaties:
RGN, BA (Hons)

 Catherine Laudignon

Catherine Laudignon

Ervaring:
 • 26 jaar in het Pitié Salpêtrière Paris
  • De eerste tien jaar in de klassieke ziekenhuisopname met SCI-patiëntmanagement op chirurgisch niveau
  • Zeven jaar SAMU en pediatrie
  • 3 jaar op niertransplantatieafdeling
 • Urologie-verpleegkundige technische sector sinds 2009
 • Actief deelnemer in de ontwikkeling van een fusiehulpmiddel voor prostaatbiopsies
 • Urodynamisch technicus met Engelse validatie van Urodyn route
 • Coördinator van de Therapeutic Patient Education practice for catheterisation
Kwalificaties:
 • 1990: French Official Qualification for Nurses
 • 2014: University Certificate in Therapeutic Patient Education Practice
 • 2015: University Diploma with Urologic Expertise (Masters Degree)

 Janneke

Janneke Martens

Janneke werkt als verpleegkundige in het centrum voor revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen in Nederland.
Ervaring:
Janneke heeft meer dan 25 jaar geleden haar verpleegkundige opleiding voltooid. Ze werkt nu al 18 jaar in het SCI-centrum in verschillende functies. Sinds 1999 is ze gekwalificeerd als continentieverpleegkundige. Onlangs heeft ze haar Masters degree gehaald. Haar interesse is voornamelijk continentiezorg (darm- en blaasmanagement) bij patiënten met neurologische aandoeningen.
Kwalificaties:
 • 1994 - Registered Nurse, Bachelors Degree
 • 1999 - Continence Nurse
 • 2016 - Master of Advanced Nursing Practice, Msc, Hanze University of Groningen

 Gareth

Gareth McCay

In zijn jeugd was Gareth McCay een aankomend voetballer die speelde in de clubs van de Engelse Championship en Premier League. Nadat een zwaar letsel zijn carrière had beëindigd, ging Gareth terug naar school, haalde een diploma in de rechten bij de prestigieuze Queen's University in Belfast en ging aan het werk in de grootste commerciële juridische firma in Noord-Ierland.

In 2010 kreeg Gareth een ongeval thuis met catastrofaal letsel waardoor hij 11 maanden in Musgrave Park Hospitals Spinal Rehabilitation Unit in Belfast moest doorbrengen. Gareths verhaal is een verhaal van positiviteit, vastberadenheid en hoe een leven na rugletsel opgebouwd kan worden.

 Esther

Esther Middelweerd

Ester is een verpleegkundige in het SCI-centrum De Hoogstraat in Utrecht.

Ze is gespecialiseerd in wondverzorging, continentie voor mensen met SCI en Cauda Equina-patiënten.
Ervaring:
2012 -> nu:
 • Poliklinisch verpleegkundige voor SCI-patiënten

1996 -> 2012:
 • Verpleegkundige op een afdeling met SCI-patiënten
Kwalificaties:
 • RN — Hogeschool Utrecht
 • MANP — Hogeschool Utrecht
 • Module Decubitus — Kenniscentrum Wondzorg Leiden
 • Module wondbehandeling — Kenniscentrum Wondzorg Leiden
 • Continentieverpleegkundige — Bunnik

 Paula

Paula Muter

Clinical Nurse Specialist Urology Spinal Injuries and Neuro-Rehabilitation Centre Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust
Ervaring:
Meer dan 20 jaar werkzaam in Spinal Injuries Centre in verschillende functies.

Werkt momenteel met het urologie-team en biedt klinische expertise aan een complexe groep patiënten die ruggenmergletsel of spina bifida hebben.

Betrokken bij de overgang van patiënten van het Sheffield Children's Hospital met complexe neurologische problemen.

Cauda Equina-klinieken onder leiding van verpleegkundigen opgezet en beheerd.

Faciliteert steungroepen voor CES-patiënten.

Beheert klinieken onder leiding van verpleegkundigen/blaas-en darmmanagement, begeleiding/seksuele disfunctie/rectale irrigatie.

Is betrokken bij onderzoek met Medical Psychology naar beheer van psychologische behoeften van CES-patiënten.

Leert momenteel flexibele cystoscopie en injecties in de blaas met botuletoxine toe te dienen aan patiënten met SCI, in de polikliniek van het ziekenhuis.
Kwalificaties:
 • RGN
 • BA (hons)

 Karen O'Donnell

Karen O'Donnell

Ervaring:
Karen heeft van 1988 tot 2003 op verschillende klinische afdelingen gewerkt als RGN (algemeen verpleegkundige en hoofdverpleegkundige) en vervolgens als RN Child (afdelingsmanager) van 2003 tot 2013 in het National Spinal Injuries Centre (NSIC), Stoke Mandeville Hospital.

In 2013 ontving Karen onderscheidingen van de Spinal Injuries Association als erkenning voor Women in Spinal Inury Awards (WISCI) en de prestigieuze Stephen Bradshaw Award in erkenning van het pionierswerk in het oprichten van een kinder- en jeugdafdeling in het NSIC.

Karens ervaring omhelst management van alle aspecten van acute zorg en revalidatie voor volwassenen, kinderen en jonge mensen met ruggenmergletsel.
Kwalificaties:
 • RGN
 • DipHE
 • RN Child

 Sara O'Shea

Sara O'Shea

Ervaring:
Sara werkt dertig jaar bij The National Spinal Injuries Centre in het Stoke Mandeville Hospital in het VK. Ze begon haar werk bij het Stoke Mandeville Hospital als assistent verpleegkundige in 1987. Haar interesse in ruggenmergletsel begon een jaar daarvoor toen ze als vrijwilligster werkte bij de Hospital's Young Disabled Unit.

Ze begon met haar algemene verpleegkundige opleiding in 1988 en heeft na haar kwalificatie verschillende functies in de acute zorg en de revalidatie van volwassenen en kinderen met ruggenmergletsel vervuld.

Ze heeft de ENB spinal course voltooid terwijl ze verpleegkundige was en werd hoofverpleegkundige op de afdeling voor patiënten die uit het ziekenhuis werden ontslagen. In die tijd werd ze actief lid van de Unit's "Children's Weeks". Sara werd lid van het team van artsen die pleitten voor een speciale kinderafdeling in het NSIC en in 2004 verplaatste ze haar vaardigheden naar de toen nieuwe NSIC-kinderafdeling (St Francis-afdeling).

In 2008 verdiepte ze haar kennis en vaardigheden in pediatrie door haar Registered Children's Nurse- opleiding te voltooien. In 2010 was ze betrokken bij de herinrichting van de afdeling waardoor er nog meer faciliteiten, apparatuur en resources kwamen om aan de behoeften van de kinderen en gezinnen te voldoen en de capaciteit van de afdeling uit te breiden naar negen bedden.

Nu is zij afdelingsmanager met de verantwoordelijkheid voor alle zorg voor de kinderen en jonge personen (0 - 19 jaar) op de St Francis-afdeling en is ze ook adviseur en liaison voor een populatie van meer dan 100 kinderen die terugkeren voor controle en revalidatie gedurende het jaar. Ze onderhoudt nationaal en internationaal contact met anderen die diensten voor jonge personen met SCI verzorgen en ontwikkelen.

In 2010 werden Saras "Services to Tetraplegia" erkend door Rgain Sports Charity. In het afgelopen jaar was Sara onderdeel van het winnende 'Outstanding Team' (St Franciscus-afdeling) tijdens de 2014 SIA Awards en het team werd ook erkend in de Buckinghamshire Healthcare NHS Trust Staff Awards.
Kwalificaties:
 • RN
 • RSCN
 • ENB (Spinal Injuries)

 Ginger Salvadalena

Ginger Salvadalena

Ginger is de Principal Scientist, Global Clinical Affairs, bij Hollister Incorporated in Chicago in Illinois, waar ze klinische onderzoeksstudies ontwerpt en helpt uitvoeren.
Ervaring:
De afgelopen 28 jaar heeft Ginger Wound, Ostomy and Continence Nursing beoefend, eerst als Medical Surgical Clinical Nurse Specialist in acute zorg in ziekenhuizen en sinds 2012 in verschillende functies in de industrietak van medische apparaten.

Ze heeft meerdere intercollegiaal getoetste publicaties en hoofdstukken voor boeken geschreven en presentaties gegeven aan nationaal en internationaal publiek. Ze is recensent voor de Journal of Wound, Ostomy and Continence Nursing en is lid van meerdere commissies voor de WOCN Society.
Kwalificaties:
 • RN
 • DipHE
 • Master's Degree, University of Washington in Seattle, Washington
 • PhD in Nursing, University of Illinois at Chicago

 Soren

Sören Tiedemann

Ervaring:
2009 -> nu:
 • Ademhalingstherapeut van de SCI-afdeling BG Klinikum Hamburg

2011 -> 2015:
 • Hoofd van de wetenschappelijke adviesraad "Artificial ventilation" van de German Medical Society for Patients with SCI (DMGP)

1998 -> 2009:
 • Verpleegkundige op de SCI-afdeling BG Klinikum Hamburg
 • SCI-afdeling specifiek voor patiënten met ademhalingsverlamming
 • IMC-SCI-afdeling met beademing

2004 -> 2009:
 • Docent/instructeur voor beademing voor thuiszorgteams

1995 -> 1998:
 • Verpleegkundigenopleiding bij het Marienkrankenhaus Hamburg
Kwalificaties:
 • Ademhalingstherapeut (afgeronde training en in functie)
 • Afdelingsmanagement/hoofdverpleegkundige (afgeronde training en in functie)
 • Mentor (afgeronde training en in functie)
Lidmaatschappen:
 • German Medical Society for Patients with SCI (DMGP)
 • International Spinal Cord Society (ISCoS)
 • German Respiratory Society (DGP)
 • German Interdisciplinary Society for Homeventilation (DIGAB)
 • European Respiratory Society (ERS)

 Casper

Casper van Koppenhagen

Achtergrond:
 • Ph.D. in Rehabilitation
 • Huidige betrekking: Revalidatiearts bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht
 • 2012-2015: Ruggenmergletsel Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht
Selectie gepubliceerde artikelen:
 • Post MW, van Leeuwen CM, van Koppenhagen CF et al. "Validity of the Life Satisfaction Questions, the Life Satisfaction Questionnaire, and the Satisfaction with Life Scale in Persons With Spinal Cord Injury" Arch Phys Med Rehabil. 3 april 2012
 • van Leeuwen CM, Hoekstra T, van Koppenhagen CF, de Groot S, Post MW. "Trajectories and predictors of the course of mental health after spinal cord injury." Arch Phys Med Rehabil. dec 2012; 93(12):2170-6.
 • van Koppenhagen CF, de Groot S, Post MW, Hoekstra T, van Asbeck FW, Bongers H, Lindeman E, van der Woude LH. "Patterns of changes in wheelchair exercise capacity after spinal cord injury." Arch Phys Med Rehabil. juli 2013; 94(7):1260-7.
 • van Koppenhagen CF, de Groot S, Post MW, Van Asbeck FW, Spijkerman D, Faber WX, Lindeman E, van der Woude LH. "Wheelchair exercise capacity in spinal cord injury up to five years after discharge from inpatient rehabilitation." J Rehabil Med. juli 2013; 45(7):646-52.
 • van Koppenhagen CF, Post MW, de Groot S, van Leeuwen C, van Asbeck F, Stolwijk-Swüste J, van der Woude L, Lindeman E. "Longitudinal relationship between wheelchair exercise capacity and life satisfaction in patients with spinal cord injury: A cohort study in the Netherlands." J Spinal Cord Med. mei 2014; 37(3):328-37.

 Stida

Stida Vreede-ten Brink

Ervaring:
1999 -> nu:
 • Werkzaam in kliniek en polikliniek van het Pediatrisch Ziekenhuis

1987 -> 1999:
 • Beatrix Kinderziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Groningen in de polikliniek

1981 -> 1987:
 • Werkzaam in een bejaardentehuis

1971 -> 1981:
 • opleiding tot verpleegkundige, begonnen met werken op verschillende afdelingen
Kwalificaties:
Nurse Consultant Paediatric Nephrology
Gespecialiseerd in wond-, continentie- en stomazorg

 Eva

Eva Wallace

Ervaring:
Momenteel meer dan 33 jaar werkzaam in het National Rehabilitation Hospital (NRH) Dún Laoghaire in Dublin met uitgebreide ervaring in de specialisatie urologische zorg van mensen met ruggenmergletsel (SCI).

Momenteel ondersteunt ze de afdeling Opleiding verpleegkundigen met als doel de kennis en vaardigheden van verpleegkundigen op het gebied van op bewijs gebaseerde continentiepromotie en -management te vergroten. Hierbij zijn alle NRH-medewerkers en die in de gemeenschap door heel Ierland inbegrepen. Alle cursussen worden geaccrediteerd door de Nursing and Midwifery Board Ireland (NMBI). Bezig met het ontwikkelen van een animatievideo voor neurogene darmmanagement bij SCI-personen.

Lidmaatschap commissies: Guidelines for the Prevention of Catheter-associated Urinary Tract Infection - A Strategy for the Control of Antimicrobial Resistance in Ireland (SARI).

Lid van de ontwikkelgroep voor richtlijnen: Guidelines for the Management of Neurogenic Bowel Dysfunction after Spinal Cord Injury.

Jaarlijks jurylid voor European Association of Urology Nurses (EAUN).
Kwalificaties:
 • RGN
 • RM
 • Certificaten voor: Accident and Emergency Nursing, Rehabilitation Nursing, Continence Promotion, Urodynamics
 • Post Graduate Diploma in Management

 Andreas

Andreas Wendl

Ervaring:
2010 -> nu:
 • Hoofdverpleegkundige op de SCI-afdeling BG Klinikum Hamburg

1995 -> 2010:
 • Hoofdverpleegkundige op de SCI-afdeling BG Trauma Center in Tübingen

1985 -> 2010:
 • Verpleegkundige op de SCI-afdeling BG Trauma Center in Tübingen

1982 -> 1985:
 • Verpleegkundigenopleiding bij het University Hospital Tübingen
Kwalificaties:
 • Afdelingsmanagement
 • Management van chronische wonden (ICW)
 • Lid van de DMGP-werkgroep 'verpleegkundigen'

 Amber

Amber Wighman

Amber volgt de opleiding Master of Advanced Nursing Practice in Leiden en werkt in revalidatiecentrum Reade in Nederland.
Ze is gespecialiseerd in wondverzorging bij mensen met ruggenmergletsel, hersenletsel en amputatie.
Ervaring:
2015 -> nu:
 • Volgt: Master of Advanced Nursing Practice
 • Specialisatie:
  • wondverzorging
  • seksualiteit en intimiteit

2013 -> 2015:
 • Verpleegkundige op een afdeling met patiënten met ruggenmergletsel
Kwalificaties:
RN